Algemeen Advies

Onze visie over advies
Wat maakt elke ondernemer ondernemend, elke individuele ondernemer is uniek, heeft een eigen visie en identieke uitzonderlijke plannen en kwaliteiten. Het anders willen doen is niet alleen het verschil waarmee de ondernemer zijn keuze mede bepaaldt, vooral ook waarmee de ondernemer het samen wil doen. Wij zien het als een samenvoeging van twee afzonderlijke visies ondernemen en financiën. De twee afzonderlijke visies zullen elkaar versterken! Wij kunnen “het beste” alleen samen realiseren. Dat lijkt een klein verschil maar is allesbepalend en veelzeggend over u en onze visie.

Ondernemingsvormen
Van startende ZZP’rs in een eenmanszaak tot het opzetten van een complexe holdingstructuur kunnen wij begeleiden. Bij oriëntatie adviseren wij u na inventarisatie van uw persoonlijke situatie en uw verwachtingen, wat voor u de beste ondernemingsvorm kan zijn gebaseerd op risicoanalyse, juridische bescherming en fiscale optimalisatie.

Doorstarters-Groeifase
Komt u in de situatie dat uw onderneming gestaag of snel groeit of door overnames een grote sprong maakt, dan staat u voor aanzienlijke en belangrijke keuzen. Is de huidige ondernemingsvorm nog wel de juiste? Kan ik mijn groei zelfstandig financieren of moet ik nieuw kapitaal aantrekken? Wat zijn de risico’s van een groter personeelsbestand? Wij kunnen u in dit hele traject adviseren en ondersteunen om gefundeerde besluiten te nemen. Wij rekenen uw meerjarenplan door. Wijzigen de organisatiestructuur en ondernemingsvorm. Verzorgen financieringsaanvragen. Bij aankoop van een onderneming kunnen wij de financiële toetsing van de Due diligence voor u uitvoeren. Verzorgen een risicoprofiel voor uw verzekeringenportefeuille.

Financiële reorganisatie